__        
BEOGRADSKA
OTVORENA
ŠKOLA
CePIT
 


  O KURSU
 

 

Mala škola novinarstva osmišljena je kao deo portala za srednjoškolce Mingl i namenjena je članovima onlajn srednjoškolske redakcije, koji će svoje tekstove objavljivati na portalu.

Cilj ove škole je da polaznike pripremi za budući rad u onlajn redakciji, da ih upozna sa osnovama novinarstva i pomogne im da usavrše svoj talenat za pisanje i istraživanje.

U obuci će učestvovati 24 srednjoškolca iz Srbije, škola će trajati 6 nedelja, tokom kojih će oni čitati nastavne materijale, izrađivati zadatke, učestvovati na forumu i četu i napisati završni zadatak, kao prvi tekst koji će biti objavljen na Minglu. Nakon obuke, redakcija će početi sa radom i članovi će redovno, svakog meseca, pisati po nekoliko tekstova za portal.


Važan cilj ove škole, a i same redakcije, je da srednjoškolcima približi svet informacionih tehnologija, upozna ih sa novim trendovima u razvoju medija, pomogne im da se snađu u pretraživanju informacija i komunikaciji putem interneta. Sve ove veštine biće im od velike koristi u budućem profesionalnom angažovanju, kojim god oni poslom odlučili da se bave.

Mingl onlajn redakcija pratiće sve teme koje su važne i zanimljive za srednjoškolce, iz domena kulture, nauke, zabave, sporta i politike.

Portal Mingl je tu da poveže srednjoškolce iz cele Srbije i pomogne im u učenju, u izboru fakulteta i karijere, u borbi sa odrastanjem, u pitanjima omladinskog aktivizma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


www.bos.org.yu
 
www.mingl.org
 
www.isp.b92.net